Jadłospis
od 22.02.2021 r. do 26.02.2021
luty
Śniadanie
Zupa mleczna z płatkami ryżowymi i pestkami dyni. Kanapki: chleb graham, chleb pszenny, masło, parówka od szynki na gorąco, pomidor, ogórek kiszony. Napój: herbata z cytryną (200 ml)
Alergeny: 1, 7
II Śniadanie
Bułka pszenna trojaczek. Mandarynka. Napój: herbata owocowa(220 ml)
Alergeny:1, 3
Obiad
Zupa porowo-cebulowa z ziemniakami. Ryż z jabłkami i rodzynkami z polewą śmietanowo -jogurtową z cukrem waniliowym. Napój: Kompot wieloowocowy (200 ml)
Alergeny zupa: 7
Alergeny II danie: 7, 12
luty
Śniadanie
Kakao z mlekiem. Kanapki: chleb pszenny, chleb wieloziarnisty z masłem pasta: brokuł , jajko, ser mozzarella, jabłko. Napój: herbata czarna z cytryną( 220 ml)
Alergeny:1, 3, 7
II Śniadanie
Kisiel cytrynowy. Herbatniki, banan.
Alergeny:1, 3
Obiad
Zupa rosół z makaronem. Gulasz mięsno-warzywny z kaszą jęczmienną. Napój: woda z pomarańczą (200 ml)
Alergeny: zupa 1,9
Alergeny II danie: 7
luty
Śniadanie
Zupa mleczna z kaszą manną. Kanapki: chleb żytni, chleb pszenny razowy, masło , kiełbasa szynkowa, sałata , ogórek zielony, rzodkiewka. Napój: herbata pokrzywa z cytryn (220 ml)
Alergeny:1, 7
II Śniadanie
Pieczywo Wasa z jajkiem, pomidor, liście szpinaku. Winogrona. Napój: herbata z melisy (200 ml) , miód (5g)
Alergeny:3
Obiad
Zupa fasolowa z ziemniakami. Placki ziemniaczane. Surówka z marchwi , jabłka zakwaszana cytryną. Napój: kompot wieloowocowy ( 200 ml)
Alergeny: zupa: 7
Alergeny II danie: 1, 3
luty
Śniadanie
Kawa zbożowa z mlekiem. Kanapki: bułka maślana, bułka owsiana z masłem i miodem. Żurawina. Orzechy włoskie. Napój : herbata malinowa (220 ml)
Alergeny:1, 5, 7, 12
II Śniadanie
Talerz owoców (gruszka, pomarańcza, kiwi, banan).
Alergeny:
Obiad
Kapuśniak z kapusty kwaszonej. Makaron z filetem kurczaka i szpinakiem oraz pomidorami suszonymi. Napój: woda z miętą i cytryną (200 ml)
Alergeny zupa: 9
Alergeny II danie:
luty
Śniadanie
Pasta z tuńczyka , jajka, czerwonej cebuli, ogórek kiszony. Kanapki: chleb chia lub chleb pszenny z masłem. Napój: herbat z cytryną i miodem (5g)
Alergeny:1, 3, 4, 7
II Śniadanie
Jogurt naturalny z truskawkami. Paluch zbożowy.
Alergeny:1, 3, 7, 12
Obiad
Krem z brokułu i zielonego groszku. Zapiekanka z ziemniakami i mięsem mielonym. Napój: kompot jabłkowy (220 ml), cukier trzcinowy (5g)
Alergeny zupa :7
Alergeny II danie :7
Woda mineralna niegazowana w nieograniczonym dostępie. Produkty spożywcze mogą zawierać alergeny: gluten, gorczyca, jaja, orzechy, soja, mleko, ryby, seler. Wszystkie napoje i zupy mleczne: herbata, kakao, kawa zbożowa, mleko i kompot są dosładzane miodem. *w produktach mogą występować dwutlenek siarki i siarczany. **w wędlinach, konserwach i pasztetach śladowo mogą występować: soja, gluten, seler. Szczegółowe informacje o jadłospisie dostępne u dyrektora placówki. Zastrzega się zmiany w jadłospisie.